Ken jij alle gezondheidsvoordelen van Pilates?

Een aantal keren per keer al 5 jaar lang geef ik Pilates lessen voor sportscholen, bedrijven, privélessen aan huis en teamwork-outs. Nog niet bekend met Pilates maar wel op zoek naar een work-out die voor iedereen geschikt is en je zal ondersteunen bij een gezonde levensstijl en een slank en fit lichaam?

Enthousiast geworden na het lezen van alle voordelen neem dan contact met me op om jouw eerste les in te plannen. Ik kom aan huis of kan bij mij thuis of op je werk lesgeven. Geen tijden van de sportschool maar alle aandacht voor jouw doelen en trainen wanneer het jou uit komt.

Pilates is vernoemd naar de oprichter Joseph Pilates. Hij werkte tijdens de Eerste Wereldoorlog een fitnesssysteem uit dat bekend staat als de Pilatusmethode.

Hij wijdde zijn leven aan het leren over gezondheid, welzijn, fitheid en innerlijk bewustzijn. Hij heeft een blijvende erfenis nagelaten voor iedereen die geïnteresseerd is in fitness en gezondheid. De lange lijst met voordelen die kunnen worden behaald, is waarom het tot op de dag van vandaag toegankelijk blijft.


Pilates is voor iedereen geschikt
Wat hebben een 85-jarige oma, een professionele turnster, een vijfjarig kind, een CEO met overgewicht, een mager model en jij allemaal gemeen? Jullie zijn allemaal perfect om Pilates te beoefenen en de maximale voordelen te behalen.

Pilates trainingen zijn niet kieskeurig over wie het beoefent. Wie je ook bent, als je bereid bent om het werk te doen, dan zal Pilates voor je werken. Het is de training waardoor iedereen zich realiseert dat ze het kunnen.

Pilates is een complete training
Welke doelen je ook hebt voor je lichaam, Pilates gaat er meteen mee aan de slag. Maar in tegenstelling tot sommige vormen van lichaamsbeweging waarbij je slechts één deel van je lichaam kunt trainen voor maximale impact, gaat Pilates met alles aan het werk.

Zo zul je de voordelen fysiek, mentaal en emotioneel plukken. Pilates werkt goed om je geest, lichaam en ziel weer in evenwicht te brengen, zodat je een beter leven kunt leiden.

Pilates creëert geen dikke spieren
Laten we eerlijk zijn, velen van ons willen sporten, maar vermijden het omdat we ons zorgen maken over het krijgen van dat omvangrijke bodybuilder uiterlijk. Pilates werkt er hard aan om ons gezond en slank te houden, zonder er iets aan toe te voegen. Dit punt is essentieel voor veel vrouwen, dansers, gymnasten en mensen die over het algemeen de voorkeur geven aan lange, magere ledematen.

Pilates richt zich op het Versterken van de Diepe Spieren van de Buik en Rug
Een sterke core hebben is een van de belangrijkste resultaten van Pilates. Het is ook de primaire focus binnen veel Pilates fitnesslessen. Als je een sterke core hebt, kun je:

De spanning van je andere spieren loslaten;
Een beter bewegingsbereik hebben;
Een uitlijning van de ruggengraat creëren en het gebied versterken;
Een plattere buik en slankere taille krijgen;
Pilates gebruikt het core gebied als centraal uitgangspunt voor alle oefeningen.

Pilates vergroot je Flexibiliteit
Pilates werkt niet alleen aan het vergroten van de flexibiliteit. Het beschermt je ook tegen overmatige ontwikkeling of overprikkeling van je spieren, wat de flexibiliteit vaak belemmert. Met verhoogde flexibiliteit kun je je spieren beter gebruiken en je trainingstechniek verbeteren. Op de lange termijn zul je minder pijn, verwondingen en stijfheid in je lichaam opmerken.

Pilates zal je Houding doen verbeteren
Een goede houding staat centraal in de Pilates filosofie, die zich richt op het creëren van een sterke core. Een van de belangrijkste effecten van het versterken van je core is dat het kan helpen bij het opbouwen van kracht, een gezonde uitlijning van de wervelkolom en een betere houding.

Pilates kan Lage Rugpijn ondersteunen

Pilates is goed in het helpen verlichten van pijntjes en kwalen in het lichaam. Als je Pilates doet, kan het zijn dat de pijn aanvankelijk niet afneemt. Maar na verloop van tijd en met toegewijde oefening zul je zien dat je rugpijn of andere aandoeningen verdwijnen en niet meer terugkeren.

Pilates stimuleert sterke en flexibele gewrichten, uitlijning in de wervelkolom en de core, en bewust ademen. Wanneer deze dingen samenwerken om de stress van het hele lichaam te verbeteren, worden de spieren ontspannen en wordt je lichaam in balans gebracht.

Pilates trainingen helpen om Stress te verminderen

Als je aan stress lijdt, weet je dat je geplaagd zult worden door lage energie, hoofdpijn, een negatief wereldbeeld hebt en vatbaar bent voor elke voorbijgaande verkoudheid. Als stress escaleert, kan het zijn dat je begint te lijden aan ernstigere stress gerelateerde aandoeningen zoals hoge bloeddruk en hartaandoeningen.

Als Pilates regelmatig wordt beoefend, kan het je de controle over je leven teruggeven. Je kunt hier al vanaf je eerste les de vruchten van plukken. Pilates kan je helpen een gevoel van vrijheid te ervaren met alles wat stress in je leven veroorzaakt, en een sterkere verbinding met jezelf en de dingen die vreugde in je leven creëren.

Pilateslessen zorgen voor Balans en Coördinatie

Het beoefenen van Pilates doe je met mentale helderheid, de juiste ademhalingstechnieken en de juiste plaatsing van je lichaam. Je zult in je vloeiende bewegingen merken dat je werkt aan een verbeterde houding, verbeterde balans en verbeterde flexibiliteit.

Als je niet de meest lichaamsbewuste persoon bent, zul je dankbaar zijn voor de verbinding tussen lichaam en geest waar Pilates bekend om staat. Na het beoefenen van een bewust regime, zul je een beter evenwicht vinden.

Zelf Pilates beoefenen

Dit was een lange lijst, nietwaar? Niet alleen lang maar ook inspirerend. Als je je nu niet aanmeldt voor Pilates les, zal je dat na al die geweldige voordelen waarschijnlijk nooit doen 😉

Neem nu contact met me op voor jouw eerste Pilatesles!

https://www.super-prof.nl/blog/waarom-moet-je-pilates-oefeningen-doen/

Scroll naar boven