De reis met Lies


Ik zit op de veranda van mijn bungalow in Nesu Lenbourgan. Een rustig paradijselijk eiland. Gisteren heb ik de speedboot genomen van Bali hier naar toe. Even weg van de drukte in Bali en een paar dagen genieten van de rust aan zee. 

Het onweert heel hard, maar ik vind dat heerlijk. Het geeft een vreemde soort rust. Zoals elke avond tijdens deze reis, stuur ik weer appjes naar Lies, mijn webdesigner.

Sinds ik op reis ben, hebben we elke dag contact. “Ik heb tijdens deze reis nog meer contact met jou dan met mijn moeder,” stuur ik haar met een smiley. “Ik weet precies wat je bedoelt,” antwoordt ze. “Ik heb hier in Portugal ook het meeste contact met mijn klanten,” stuurt ze terug. “Maar dat maakt het ook weer heel uniek en bijzonder.”

Lies en ik hebben elkaar leren kennen via het platform van de “Free Soul Community”. Ik herinner me dat ik thuis was en een gedachte in me opkwam. Hoe fijn het zou zijn om wat ondersteuning te krijgen bij wat ik doe, omdat je tenslotte niet alles zelf kunt.

Een paar minuten later kreeg ik een appje van Lies. “Hey, kan ik jou misschien ergens in ondersteunen?” “Ik heb je gezien op het platform bij de Free Soul Community en vind het inspirerend wat je doet.” “Nou, dat is toevallig,” zeg ik tegen haar. Maar misschien was het geen toeval en moest het zo zijn. “Wat heb je nodig?” vraagt ze.

Een paar dagen later stuurt ze me een prachtig ontwerp voor een nieuwe website en huisstijl. Ik kan zien dat ze zich heeft verdiept in wat ik doe, maar vooral ook in wie ik ben. “She gets me,” en we beginnen aan onze reis om samen een mooie nieuwe website neer te zetten. Lies vanuit Spanje en Portugal en ik deels vanuit Bali.

Haar persoonlijke verhaal inspireert me. In 2019 besloot ze haar leven in Nederland en comfortzone in te ruilen voor een leven on the road. Via Frankrijk reisde ze in een Volkswagen busje naar Portugal, om daar onder andere een half jaar ervaring op te doen in een permacultuur community.

Vervolgens keerde ze terug naar Nederland, om na een maand weer te vertrekken en druiven te plukken in Frankrijk. Via nog meer omzwervingen is ze nu weer in Portugal met een caravan, de liefde van haar leven, een hond en 2 katten.

We hebben hard gewerkt de afgelopen tijd en soms vraag ik me af of ze niet gek wordt van al mijn vragen en appjes, maar ze blijft geduldig en investeert enorm veel tijd in me. “Ik wil ook iets moois neerzetten, dat geeft mij voldoening,” zegt ze dan.

In Nederland begonnen we met het ontwikkelen van de website, en alles kwam op een mooie manier samen. Tijdens de volle maan, besloten we om twaalf uur Balinese tijd dat de site klaar was voor de lancering.

Misschien moeten nog de laatste “puntjes op de i gezet worden,” maar de website staat en ik ben ontzettend blij met het resultaat. Bedankt lieve Lies voor al jouw harde werk, je geduld met mij en ons fijne contact.

Nomad Design Online is de onderneming van Lies Geven. Ze reist door Europa, maakt websites, grafisch ontwerp en beheert een duurzamere hostingservice. Ik kan haar enorm aanbevelen.

https://www.nomaddesignonline.nl/

Scroll naar boven