“Ready for take off”

“Fasten your seatbelts and get ready for take-off”, klinkt het door de luidsprekers van de Boeing 777-300 van KLM. Ik voel het vliegtuig loskomen van de grond. Het is alweer even geleden dat ik in zo’n grote Boeing zat en het is echt van alle gemakken voorzien. Ik leun achterover, daar ga ik dan, op naar een nieuw avontuur. Vlucht KL835 met eindbestemming Bali. 

Het vliegtuig stijgt hoger en ik sluit mijn ogen. Mooie herinneringen ontstaan op mijn netvlies van mijn vorige reis naar Bali 20 jaar geleden. De tijd van de Lonely Planet waar je echt nog op avontuur ging en alles zelf moest uitzoeken. Gewapend met de Lonely Planet en het boek “Eat Pray Love” onder mijn arm dwaalde ik ook toen 3 weken alleen door Bali.

Ik herinner me de schitterende natuur; de weelderige jungle, de prachtige rijstvelden en de indrukwekkende watervallen. De Indonesische keuken met alle verse ingrediënten en het eten aan de straatkraampjes. Als ik op reis ga, ga ik zo veel mogelijk voor de echte lokale ervaring en vermijd ik zoveel mogelijk alle toeristische attracties. Over mijn reizen kan ik echt boeken schrijven maar dat later. 

Ik krijg een glimlach om mijn lippen als ik terug denk hoe ik met mijn motor, door het toen nog onontdekte Lombok, raasde en uiteindelijk strandde op de Paradijselijke Gili Islands. Het autovrije eiland waar je je in het paradijs bevindt en al je zorgen mijlenver weg lijken. 

Een paar uur eerder sta ik bepakt en bezakt op het station in Maastricht. Het doel om mijn koffer zo licht mogelijk in te pakken is uiteraard niet gelukt. Ik sleep mijn zware koffer de trein in. Mijn zusje was zo lief om me naar het station te brengen en we hebben Luz eerder uit school gehaald zodat we nog rustig afscheid konden nemen van elkaar. 

Ik heb een oude advent kalender gerestaureerd en 21 vakjes gevuld met briefjes, chocolaatjes en kleine cadeautjes dat ze kan aftellen totdat ik weer terug ben. Ondanks dat ik al eerder alleen heb gereisd, is het toch een heel ander gevoel om zonder mijn prachtige dochter weg te gaan. Ik geef haar een laatste dikke knuffel en de trein begint langzaam te rijden. 

Een brok in mijn keel. Luz is het stoere type dat niet zo snel huilt maar ik merk dat ze me steviger vastpakt dan ooit. Ik voel de tranen branden achter mijn ogen. Het liefste zou ik weer uitstappen maar ik weet waar ik het voor doe en dat is ook voor onze toekomst samen. 

Ik moet hier even doorheen. De afgelopen weken was ik bloednerveus. “Wat ga ik doen?” “Helemaal alleen”, “Why?”. Wederom uit mijn comfortzone zoals ik dit al heel vaak heb gedaan. Why? Omdat dan de mooiste ervaringen ontstaan, het leven maar kort is en je je mooiste leven mag leiden. 

Precies dit is wat ik mee wil geven aan mijn dochter en ook voor sta in mijn werk. Je motiveren je dromen te volgen en uit je comfortzone te stappen. Ga op  zoek naar wie jij daadwerkelijk bent, doe waar je gelukkig van wordt en leef je mooiste leven. Alles is mogelijk als je er zelf in gelooft en vertrouwt op het leven. 

Hoe zou het zijn om weer terug te keren? Deze keer zelf om te schrijven (hier moet je de film “Eat Pray Love” met Julia Roberts voor gezien hebben) en als yogateacher. Yoga schijnt nu helemaal hot te zijn op Bali en het stikt er van de yoga retreat centers. De een nog luxer dan de ander. Dit is ook een van de redenen van mijn vertrek naar Bali. 

De afgelopen maanden hebben Lies en ik hard gewerkt aan mijn nieuwe website. Nou ja, Lies heeft vooral het werk gedaan vanuit Spanje en Portugal en ik heb de opdrachten gegeven :). De timing voor lancering is perfect! Terwijl mijn vliegtuig de lucht ingaat zorgt Lies voor de lancering van de website 🙂

Ondanks dat ik al honderden lessen live heb gegeven, heb ik niet veel videomateriaal. En waar kan je dat beter opnemen dan in het prachtige Bali? Ik ga ook schrijven aan mijn boek, mooie nieuwe retreats plannen en locaties hiervoor bezoeken en Masterclasses volgen. Een werk vakantie in de zon terwijl Nederland wordt ondergesneeuwd :). 

Ik heb zelf al redelijk veel van mijn bucketlist mogen wegstrepen. Ondanks dat ik vaak dood ga van binnen van de zenuwen doe ik het toch. Er zijn meerdere quotes voor zoals “better an oops than a what if?” :). In mijn blogs en vlogs zal ik je meenemen op reis en tips geven hoe je met een klein budget de mooiste reizen kan maken. Maar het gaat vooral om de reis in jezelf op weg naar een gezond en gelukkig leven. Ik ga veel tips met je delen hoe je dat doet. 

Heb je genoten van mijn blog en ben je benieuwd naar de rest van mijn avonturen en tips? Meld je dan nu aan voor mijn nieuwsbrief en volg me op mijn socials. 

P.s. heb je al mijn mooie yoga & sailing retreat gezien? Er zijn nog plekken vrij. 

Scroll naar boven